SimNEXT module

Sterker simuleren door slimmer evalueren


Stel je voor... deelnemers zijn tevreden met jouw onderwijs en geven hoge cijfers. Maar  de ingevulde evaluaties verdwijnen vaak in een la. Om de verkregen inzichten effectief te benutten voor effectiever, efficiënter, en aangenamer simulatieonderwijs is het zaak om de evaluaties te verrijken en een gestructureerde aanpak op te zetten. Maar hoe doe je dit?

Deze module draait om de volgende vragen:

  • Hoe definieer je de kwaliteit van simulatieonderwijs?
  • Hoe kom je tot een evaluatieaanpak waarbij je uitspraken kan doen over de transfer en opbrengsten van je simulatieonderwijs?
  • Hoe ga je verder dan evaluatievragenlijsten? Welke andere instrumenten kun je inzetten?
  • Hoe zorg je dat evaluaties ook daadwerkelijk leiden tot duurzame verbetering van kwaliteit van jouw simulaties?

In deze module ga je aan de hand van groepsdiscussies en inzichten uit de literatuur het gesprek aan over de definitie van kwaliteit. Je leert wat een kwaliteitscultuur inhoudt, welke evaluatiemodellen je kunt hanteren, en welke instrumenten je op welke momenten kunt inzetten. Door veelvuldige interactie met andere deelnemers leer je hoe evaluatie ingezet wordt in andere centra. Tijdens de startbijeenkomst produceer je een lijst van kwaliteitscriteria waarmee je daarna in je eigen centrum het gesprek aangaat over kwaliteit en evaluatie. In een online sessie kun je daarna vragen stellen aan een expert en onderzoeker op het gebied van evaluatie.


Praktische informatie

Opbouw
Één dag fysiek onderwijs met ongeveer acht weken later één online sessie. Daartussen opdrachten om uit te voeren op de werkplek. Totale tijdsinvestering: ongeveer 40 uur.

Trainers
Jimmy Frerejean & Uli Strauch

Datum fysiek onderwijs
4 oktober 2024 10:00 - 17:00 (lunch inbegrepen)
Locatie: METS Center Bilthoven.
De online onderwijssessie wordt in samenspraak met deelnemers gepland.

Accreditatie:
Ja, accreditatie is aangevraagd.

Kosten:
€595,-


Let op:

Het inschrijven voor de modules verloopt via je portfolio. Je ontvangt je persoonlijke portfolio account na het volgen van de introductiesessie. Log in op je portfolio, ga naar de tab Modules, en dan naar de informatiepagina van de betreffende module.


Ga naar je portfolio